Är den yttersta tiden nära?

Är det inte så att det är de religiösa uttolkarna som i högre utsträckning än andra har besked om att vi nalkas slutet på jordens existens? Det är ju ofta ur de kretsarna det stiger profeter som berättar om hur vi skall akta oss för de andra - de som företräder villoläror av olika slag. Men vad är det som händer nu? Är världen upp och ner? När påven försvarar vetenskapen mot alla förnekare av klimatproblemen i sin encyklika “Laudato Si”!

Och samma påve förkunnar vikten av att se människorna (alla människor oavsett tro och andra artificiella benämningar) och vara inkluderande: “Let us help each other, all together, to remember that the ‘other’ is not a statistic, or a number,”

Man är frestad att säga: Make påven Great Again!

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv