Affärsmodeller för effektivisering

Har vi några bra affärsmodeller för att få fart på effektviseringen eller håller vi fortfarande på att treva oss fram? Hur gör man i andra länder?
Ett bra sätt att ta reda på detta är att zooma in sig på webinariet från IEA DSM-University nästa vecka. Torsdag klockan 3 på eftermiddagen.

Ruth Mourik som håller i det har också tidigare jobbat med beteendefrågor och därför utgår hon från hur kunden upplever det hela. Och det är trots allt hos denne en möjlig affär skall börja, eller…..?

What job is Energy Efficiency hired to do? A look at the propositions and business models selling value instead of energy or efficiency

Date: November 19, 2015
Time: 15h00-16h00 Central European Time (check your local time)

This webinar focuses on first results of Task 25, a project aimed at learning about new business models and propositions that actually contribute to the market uptake of Energy Efficiency. We will discuss what type of business models and propositions work when, where and why.  We will concentrate on learnings about the influence of user centric business development, the role of entrepreneur and his/her skills and the impact of wider context. Examples in retrofitting, smart energy services, heating, and lighting will illustrate the presentation.

IEA höjer rösten men….

I slutet av 2017 släppte IEA en hel bunt rapporter om hur energi och klimatsituationen utvecklas. Främst var det World Energy Outlook (WEO) och Energy Efficiency Market report som innehöll viktigt stoff.

Den senare var den femte i en serie under lika många år där man successivt skärpt budskapet om hur viktig energieffektiviseringen (se bild nedan) är för att klara uppställda klimatmål men även energisäkerhet, jobbutveckling, innovationer, industrins konkurrenskraft etc. etc. Men trots det högre tonläget så är det väl si och så med hörandet och förståelsen hos dem som makten haver.

Särskilt sade man att effektviseringen står inför en skiljeväg OCH att det fordras skarpare initiativ från regeringar och myndigheter.

Nu kan det vara svårt att kämpa sig igenom all den text som produceras i ämnet och för den som hellre lyssnar och tittar på presentationer finns nu till all lycka möjligheten på eceee’s sida där man filmat inslag och gör tillgängligt bilder från ett seminarium om hur det går i Europa. Det är Samuel Thomas och Elie Bellevrat, båda från IEA, som presenterar marknadsrapporten och WEO.

Och det är gratis att titta även om man inte är medlem i eceee! Men om Du skulle vilja bli det så finns det många andra fördelar med att bli med i Europas effektviseringsfamilj!

PS Observera att det finns en rad andra intressanta presentationer på den här sidan. Bonus!

Läs mer

Månadsindelade arkiv