De Olympiska medaljerna är återvunna.

Ja då gäller det inte det svenska damlaget i Curling (grattis till dem) som ju återvann sina medaljer igen. Utan materialet i medaljerna som (delvis) kommer från återvinning av elektronkskrot. Så grattis till Vancouver till denna idť.

Blir vi vad vi är eller är vi bara vad vi var?

V√§rldsbanken g√∂r en sammanst√§llning √∂ver hur olika l√§nder i v√§rlden klara av omst√§llningen till uth√•llig energi i en publikation kallad “RISE: Regulatory Indicators for Sustainable Energy

För svenskt vidkommande är läsningen inte helt uppmuntrande. På den sammanvägda tabellen över alla indikatorer (sid 7) hamnar vi på 17 plats och när det gäller energieffektivisering är det riktigt illa (se bildklipp nedan). Det enda som kan vara till någon glädje är att vårt gamla, tyvärr avlivade, program för effektivisering i industrin, PFE, citeras med gillande i box 3.4 på sidan 113. Där sägs att programmet inte överenstämde med EUs regler, men det var inte till fullo klarlagt och dåvarande svenska regering tog inte fighten.

Det är värt att skumma genom den här publikationen inte bara som kalendermaterial utan mer att se om man kan få några nya idéer och uppslag.

Läs mer

Månadsindelade arkiv