Förnybar energi en bubbla?

KPMG har låtit The Economist göra en studie bland mer än 200 ledande befattningshavare vid energiföretag och ett av resultaten är att man befarar att förnybar energi kan bli en finansiell bubbla. Studien visar i övrigt en ganska traditionell bild av hur man ser på energiutvecklingen och dess drivkrafter. Det förefaller vara ett spel för de stora aktörerena och frågor som t.ex. decentraliserad småskalig energiproduktion syns inte i den här bilden.

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv