Effektivitet är nödvändigt men inte tillräckligt

Mer effektivitet är viktigt så att det vi behöver görs med mindre resurser. Men är det tillräckligt att vara effektiv om vi har ett överdrivet behov? Tanken tränger sig på när man läser om ett program som heter Effektiviteten måste ha ett syfte. Ett syfte som inte enbart är att använda mindre än vad man skulle ha gjort - om man använt mer. Gandhi sade att: “There is enough for everybody’s need, but not enough for anybody’s greed”, men så spann han också sin egen bomull.

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv