Elefantdrabbning

Knappt hade vi nåtts av budskapet att tung Europeisk industri vill försöka undvika en skärpning av koldioxidmålen förrän vi nås av ett nytt. Att en annan tung gruppering av industrier vill gå snabbare fram med att minska utsläppen.

Tittar man närmare på vad de olika företagen sysslar med så kan man lite tillspetsat säga att den första gruppen försöker slå vakt om gårdagens samhälle och den senare vill bygga det nya. Och som medborgare kan vi fråga oss vilket av de båda förhållningssätten som är viktigast.

Är blockchain något reellt eller bara ett magiskt ord?

I det som vi kallar DSM University har det nu under 4 års lopp producerats nästan 40 webinarier med material som finns inspelat och kan laddas ned med tillhörande publikationer och bilder. Ganska mycket kommer från svenska källor. Kolla gärna!

Men när man går igenom statistiken så finn det ett webinarium som slår alla rekord. Särskilt i nedladdningar och det är det som kallas “Peer-to-peer energy trading using blockchains ”.

Alla andra titlar laddas ned i sakta mak med en typisk ökning av 10-15% per halvår. Men inte det som handlar om blockchain där är vi nu uppe i över 500%! Det är klart att det är kul att ha hittat en vinnare men tanken att det kanske bara är en dagslända trycker på?!


Läs mer

Månadsindelade arkiv