Energiföretagen redovisar klimatpåverkan

Investerarna börjar visa ett rejält intresse för att se vilka risker deras satsningar kan löpa och flera s.k. “disclosure”-modeller presenteras för att, så att säga, visa upp hur rent man har under. Ett initiativ avser energiföretagen och man har ett utrymme också för att visa hur man utnyttjar förnybar energi. Företagen bakom är inte små men några saknas ändå, t.ex. de nordiska. Var de inte tillfrågade eller….?

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv