Ett G8-are klimat?

I morgon samlas G8s toppmöte i Heiligendamm i Tyskland. På dagorningen står klimat- och energifrågor (även om man i skrivande stund inte kan finna det i de generellt hållna föredragninsprogammen). Om ett år skall de under det Japanska ordförandeskapet slutbehandla någon sorts energiprogram som resultat av den process som påbörjades i Gleneagles.

Om Du vill ge dem en knuff i rätt riktning finns en petition att skriva på. Även om Du inte tycker att sådant fungerar så titta på bilden de har på sin site! Ganska träffande!!

En träffande karakteristik av USAs s.k. utspel ges också i Financial Times där man inte är nådig i omdömet av vad man bara upplever som ett spel för ....ja vad egentligen???

Davos är inte bara “fat cats”

Det spekuleras varför Trump åker till mötet i Davos och tar med sig en delegation på 1500 personer. Den mest troliga förklaringen är att han hört att det finns gott om miljardärer på plats och att han tror att det ett möte där de vettlöst rika (fat cats) jämför hur rika de är.

Lyckligtvis det (inte det enda) de gör. Varje år presenteras några riktigt intressanta rapporter varav några handlar om energi och miljö. Euractiv berättar om att några av de ledande storföretagen väljer att visa upp att de satsar på uthållig energi “Multinationals line up to claim 100% green power label

Den baseras på en rapport från RE100 där man visar att allt fler företag gör sådana satsningar och (viktigast) vilka tankar de har bakom sina åtgärder. Intressant att se hur olika sektorer framskrider (se bild nedan).

Kan man hoppas på att till nästa Davosmöte någon presenterar 100+ rapporten där man också tar med dessa företags satsningar på effektvisering, dvs PLUS!? cheese

Läs mer

Månadsindelade arkiv