Ett perfekt par?

Det smarta nätet beskrivs ibland som ett äktenskap mellan elnät och informationsnät. PLMA (Peak Load Managament Association) för det hela ett steg längre och vill se på HAN (Home Area Networks) och arrangerar ett web-seminarium i morgon onsdag: “Smart Grid and HAN for Residential Energy Efficiency” Wednesday, February 24, 2010; 2 p.m. to 3:30 p.m. (Eastern). Vore inte det intressant också i Sverige, landet som sägs vara det mest utvecklade ifråga om hemdatorisering?

 

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv