Föredömliga norska energiråd

Även om Norge är landet som flödar av inkomstbringande olja så är de inte slösaktiga. De har lanserat en energisparkampanj som i hög grad är inriktad på att ge medborgarna praktiska råd. Det bör vara en inspiration för de svenska myndigheterna som lanserat att de skall göra en kampanj. Råden som ges av STEM är OK men de är inte lätta att finna. I Norge har man satsat på en särskild och lätt navigerad hemsida.

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv