Gilla Småland

Det är svårt att inte gilla ett stort svenskt möbelvaruhus med ursprung i Småland. I all synnerhet deras nya kampanj som görs tillsammans med WWF. Och denna gång verkar det som om de också ser till belysningsarmarturerna vilket de inte varit så noga med tidigare.

Är det den omvittnade Småländska entreprenörsandan eller rent av “snålheten” som gör att de alltid är lite före? Ett annat exempel är Växjö kommun som i många år redan arbetat för att bli fossilfri. I just det fallet har man också visat total politisk enighet från vänster till höger vilket lett till inte bara omfattande miljösatsningar utan ockå tillväxt bl.a. i miljöindustrin.

Domens dag är nära

Tisdagen den 28 november händer det! Näringsutskottet (ITRE) i EU-Parlamentet skall rösta om effektiviseringsdirektivet. Efter att ha gått igenom flera stormar, särskilt när ITRE-rapportören Gierek blandade ihop alla korten rejält, kan det landa hyfsat rätt ändå framgår det av Euractives artikel:

The new set of amendments indeed bears little similarity to Gierek’s previous drafts, as they now include a full 40% efficiency target, as well as binding national targets. Article 7 of the directive, which governs annual energy saving obligations on energy sales, is also beefed up in terms of obligations and timeframe.

Men sedan vet vi inte om de olika partigrupperna kan hålla ordning på allt. Bedömningar från dem som vet säger att det blir tight

image

Läs mer

Månadsindelade arkiv