Helt om - marsch!

Investeringarna i ren energi faller för andra året i rad och Europa är den region som backar mest, enligt en sammanställning av PEW, se diagram nedan.

Det land som ökar mest är Kina (sorry DN - fel igen)! Japan som varit tidigt ute med solceller gör ett nytt skutt framåt på det området och gör det i anläggningar för “hembränd el” (distributed generation).

IPCCs rapporter, där vi väntar den sista i slutet på veckan, kan förhoppningsvis vända trenden för det är helt om som gäller! De tröttsamma ryggmärgsreflexerna om skiffergas och kärnkraft som båda är smutsiga och dyra borde vi slippa.  Men att vända på DN är väl inte att hoppas på? smile

image

Är blockchain något reellt eller bara ett magiskt ord?

I det som vi kallar DSM University har det nu under 4 års lopp producerats nästan 40 webinarier med material som finns inspelat och kan laddas ned med tillhörande publikationer och bilder. Ganska mycket kommer från svenska källor. Kolla gärna!

Men när man går igenom statistiken så finn det ett webinarium som slår alla rekord. Särskilt i nedladdningar och det är det som kallas “Peer-to-peer energy trading using blockchains ”.

Alla andra titlar laddas ned i sakta mak med en typisk ökning av 10-15% per halvår. Men inte det som handlar om blockchain där är vi nu uppe i över 500%! Det är klart att det är kul att ha hittat en vinnare men tanken att det kanske bara är en dagslända trycker på?!


Läs mer

Månadsindelade arkiv