Hur gör man?

SEAI (Sustainable Energy Authority of Ireland) håller just nu på att lägga sista handen vid en rapport om beteende och beslutsfattande i bostäder, “Behaviour and decision making in the residential sector”. Man kan få tjuvtitta i den genom en presentation som Jim Scheer nyligen gjorde på en workshop i Dublin.

En av de saker de tittar på är det här med väckarsignaler (trigger points), se ett exempel nedan, och hur man kan nå olika kundgrupper vid olika tillfällen.

En inspirerande presentation av Liam Delaney visade på potentialen (och metoder/möjligheter) att ta hänsyn till olika “anomalier” i beteenden och där han utgick från Dan Arielys observation:

“If you had to design a problem people don’t care about, it would be global warming.”

Och det finns en hel del annat intressant att hämta från IEADSMs workshopsida från tillställningen. VÄLKOMMEN in!

 

 

 

image

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv