I väntan på..... vadå?

I våras aviserade regeringen en kraftfull satsning på energieffektivisering. Det visade sig vara en misnkning med 60 miljoner! Minst! Fast sedan sade man att det var för tidigt att bedöma. De siffror som redovisats var bara för att markera att bl.a. energirådgivningen skulle kunna andas ut. Vi skulle invänta budgetpropoisitinen i höst för att få den rätta bilden.

I Östergötland har man emellertid inte uppfattat “signalen” som positiv utan bereder sig på kärvare tider och drar ned på energirådgivningen. Och om man lyssnar på vice statsminsistern så talar hon om hårda tag i budgeten och nedskärningar. Den engagerade verksamheten i bl.a. energirådgivningen var ett verk av dåvarande bostadsminsitern Elvy Olsson i Fälldinregeringen. Det är möjligt att den går mot sitt slut under en annan centerminister!?

 

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv