Många datorer små

...kan bli till ett helt kraftverk. EU har äntligen efter många års senfärdighet kommit igång med processen att sätta standarder för energianvändande produkter och åtminstone just nu rullar det på ordentligt med Eco-Design. Den senaste produkten man satt tänderna i är datorerna där man projicerar ordentliga besparingar genom att dra ned deras effektbehov. Och det är enkla saker vi pratar om. Som att energisparläget sätts som standard innan datorn säljs. Rapporten har svenska författare så det borgar väl för vederhäftighet!?

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv