Oljepriserna och Avestaforsens Brus

Har en påtaglig likhet. Åtminstone i i den version som den gamla schlagern Avestaforsens Brus hade i en av Hasse-å-Tages revyer: “Först så går det upp så går det ner så går det upp. Sen så går det ner så går det ännu längre ner. Sen så ....”.

The Economist har sin version där de talar om att “tämja vilddjuret”.

Är det ofint att påpeka att det finns ett sätt at skapa ett robust energisystem där oljepriset hålls i schack och hålls lågt? Se bild nedan!

image

Domens dag är nära

Tisdagen den 28 november händer det! Näringsutskottet (ITRE) i EU-Parlamentet skall rösta om effektiviseringsdirektivet. Efter att ha gått igenom flera stormar, särskilt när ITRE-rapportören Gierek blandade ihop alla korten rejält, kan det landa hyfsat rätt ändå framgår det av Euractives artikel:

The new set of amendments indeed bears little similarity to Gierek’s previous drafts, as they now include a full 40% efficiency target, as well as binding national targets. Article 7 of the directive, which governs annual energy saving obligations on energy sales, is also beefed up in terms of obligations and timeframe.

Men sedan vet vi inte om de olika partigrupperna kan hålla ordning på allt. Bedömningar från dem som vet säger att det blir tight

image

Läs mer

Månadsindelade arkiv