Personliga utsläppskvoter

Attraherar det Brittiska parlamentet rapporterar BBC. Det sägs i och för sig bli dyrt att administera men fördelarna bedöms ändå var stora. Särskilt anser man att systemet har fördelar i att kunna påverka människor att ändra sina vanor på ett effektivare sätt än man skulle göra med en skatt. Parlamentsutskottet skall publicera en rapport som ännu inte är klar men man får en rätt god uppfattning av resonemanget från deras protokoll.

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv