Produktiv isolationism.

Rockwool har givit ut en miljörapport som innehåller en del intressanta jämförelser mellan länderna, främst i Europa. Det ligger väl i sakens natur att mycket av rapporten kretsar kring isolering. Man kan bl.a läsa att Sverige ligger bra till i jämförelser men för den skull inte i absoluta tal.

Vi kan väl tillåta oss att mysa en stund utan att för den skull slå oss till ro. Dessutom kan man kanske tänka sig att använda deras rapport som reklam för den svenska effektiviseringen - Den nya basindustrin!

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv