Regnar det till midsommar? Tala då om för EU vad Du tycker!

Inte om regnet men utnyttja tiden till att tycka till om deras Handlingsplan för Effektivare energianvändning. Den är nu tre år gammal och skall revideras och därför har man utlyst en konsultation som Du kan delta i genom att besvara frågor på nätet. Det hela varar till den 3 augusti.

Och försök att inte bli förargad på deras länkar till olika bakgrundsdokument. Det verkar som de aldrig skull få ordning på dem. Det är som att åka berg-och-dalbana. De viktiga länkarna har Du ovan.

Domens dag är nära

Tisdagen den 28 november händer det! Näringsutskottet (ITRE) i EU-Parlamentet skall rösta om effektiviseringsdirektivet. Efter att ha gått igenom flera stormar, särskilt när ITRE-rapportören Gierek blandade ihop alla korten rejält, kan det landa hyfsat rätt ändå framgår det av Euractives artikel:

The new set of amendments indeed bears little similarity to Gierek’s previous drafts, as they now include a full 40% efficiency target, as well as binding national targets. Article 7 of the directive, which governs annual energy saving obligations on energy sales, is also beefed up in terms of obligations and timeframe.

Men sedan vet vi inte om de olika partigrupperna kan hålla ordning på allt. Bedömningar från dem som vet säger att det blir tight

image

Läs mer

Månadsindelade arkiv