Smarthet blir snart standard

Det tycks inte finnas gränser för vem som gör anspråk på att vara smart - mätare nät och/eller kunder. Så nog verkar EU-parlamentets förslag att smartheten skall få striktare form vara på sin plats. En färdplan (roadmap) för ICT säges vara på väg efter en konferens i Bryssel nyligen. Det finns en del intressanta underlag för en sådan plan.

Men det dokument som lanseratdes häromdagen är ingen roadmap det är på sin höjd en önskelista.

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv