Sommaruppehåll och dags att återladda.

Det har varit ett intensivt år och visst är klimatet (!) för energiåtgärder mycket bättre nu. Särskilt Stern-rapporten har varit avgörande för hur samhället tar till sig budskapet om energiomställningen. Men det finns mycket kvar att göra. Risken för “back-lash” är nog inte så stor men behovet av att omsätta ord till handling är så mycket större. Hela effektiviseringsbranschen och stora delar av de branscher som säljer alternativ förnybar energi behöver industrialiseras. Så länge man inte kan köpa sin “energiförbättring” lika enkelt som man köper ett kök på IKEA så har vi en uppgift. Men först skall vi hämta nya krafter inombords!

Så “bloggandet” på den här sidan (http://www.fourfact.se) går ned på lågvarv ett par veckor. Det blir bara ett inlägg per vecka om inte något särsklit intressant inträffar förstås. GLAD SOMMAR!!

Davos är inte bara “fat cats”

Det spekuleras varför Trump åker till mötet i Davos och tar med sig en delegation på 1500 personer. Den mest troliga förklaringen är att han hört att det finns gott om miljardärer på plats och att han tror att det ett möte där de vettlöst rika (fat cats) jämför hur rika de är.

Lyckligtvis det (inte det enda) de gör. Varje år presenteras några riktigt intressanta rapporter varav några handlar om energi och miljö. Euractiv berättar om att några av de ledande storföretagen väljer att visa upp att de satsar på uthållig energi “Multinationals line up to claim 100% green power label

Den baseras på en rapport från RE100 där man visar att allt fler företag gör sådana satsningar och (viktigast) vilka tankar de har bakom sina åtgärder. Intressant att se hur olika sektorer framskrider (se bild nedan).

Kan man hoppas på att till nästa Davosmöte någon presenterar 100+ rapporten där man också tar med dessa företags satsningar på effektvisering, dvs PLUS!? cheese

Läs mer

Månadsindelade arkiv