Storbritanniens nye energiminister - en kärnkraftmotståndare.

Chris Huhne heter han och är en kärnkraftmotståndare som hävdar att effektivisering och förnybar energi är både bättre och billigare. Ställd inför ett parlament där både koalitionsbrodern och oppositionen är av annan mening har han dock funnit för gott att acceptera en eventuell utbyggnad under förutsättning att den finansieras privat.

Det kanske är lättare eftersom partnern Tories har flera spännande inslag som främjar effektivisering och förnybar energi i sin politik. Inslag som går i hans egen riktning.

Blockchain som nyttighet?

Som tidigare rapporterats så är “blockchain” just nu det som kittlar fantasin i energivärlden mest. Att det kan vara förödande för energisystemen har också noterats men förhoppningsvis gäller det mest i samband med de så kallade kryptovalutorna där ju syftet väsentligen är att sopa igen alla spår så att skumraskaffärer kan fortsätta ske i de mörkaste webhörnen.

För dem som har ärligare avsikter kanske instrumentet kan utvecklas till något nyttigt. IEA DSM-samarbetet visar i sitt senaste nyhetsbrev hur det skulle kunna se ut (se också bild nedan).

Läs mer

Månadsindelade arkiv