The CC-word seems to have reached the US

I veckan skall en amerikansk skugg-rapport till den som publicerades av klimatpanelen nyligen bli offentlig. Då skall Climate Change (CC) och dess verkan i USA samt landets åtgärder för att motverka den avslöjas.

Det amerikanska språket innehåller en del ord som antingen inte uttalas därför att de är genuint olämpliga och några andra som hyschas ned därför att de upplevs som känsliga för vissa grupper. Det skall bli spännande att se om det politiska etablissemanget törs säga CC rakt ut?  shut eye

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv