Visst kan gamla hundar sättas

The Independent berättar en uppmuntrande historia om hur klimatförnekare har tagit till sig av argument och ändrat inte bara uppfattning utan även börjat arbeta för klimatupplysning. Så visst kan gamla hundar läras sitta.

En av kärnorna i den här historien är att personen upptäcker att flera av förnekarna avsiktligt missledde sina åhörare trots att man kände till fakta. Så tydligen kan fakta göras “alternativa” av den som har sådana böjelser.

Avslutningsvis uttalas en förhoppning om Donald Trump:

“Donald Trump clearly has lightly held views about climate, which means they can be easily moved. He has no ideology whatsoever, so the last person in the room who talks to him is the guy who wins the policy debate.”

Bra, men tyvärr antyder det att vissa hundar kan läras sitta men också att de inte blir kvar i den ställningen så länge.

 

 

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv