En julsaga

Det var en gång ett företag som ville ordna lite festligt till Jul för sina anställda. De kollade med en restaurang som gav dem ett jättefint erbjudande med stort smörgåsbord.
- Ni kan äta vad ni vill och så mycket ni vill. Ni kommer att bli både mätta och glada, sade de på restaurangen.
- Aldrig på tiden, sade de som anförtrotts att ordna jullunchen. Vi råkar veta att till jul äter tomtarna gröt, och vi vill inte vara sämre än riktiga tomtar! 2 Kilo gröt per person blir det.
- Jomen, sade restaurangen, det blir väldigt ensidigt. Både vad gäller smak och näringsinnehåll.
- Bah, fick de till svar, vadå smak - vadå näring? Här talar vi bukfylla och det skall vara billigt!

Hur det slutade är i skrivande stund inte bekant. Beställningen är ännu inte gjord. Kanske några ändå tyckte att mättnad kan kombineras med smak och vitaminer. Det ryktas att några i delegationen för tjänstemännens julfirande (tidigare känt under namnet “Kollegiet för utbetalandet av tjänstemännens löner”) fått tag på en kostcirkel och en kokbok.
———————————-

Det skall erkännas att julsagan inspirerats av den pågående diskussionen om man i EU bara skall ha ett mål för utsläpp av växthusgaser eller om detta skall kompletteras med mål också för förnybar energi och för energieffektivisering. EUs nya rapport om trender till 2050 visar klart att man med den existerande målsättningen kommer att klara de flesta just på grund av synergierna, men att det ser mycket blekare ut efter 2020. Ecofys har visat hur det fungerar.
————————

Och därmed är det dags att önska GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! Vi hörs igen 2014!

 

Kommentarer:

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv