Glöm 20/20/20 - kom ihåg 40/45/55

Formeln 20/20/20 avsåg målen 20% effektivare energianvändning, 20% förnybar energi och 20% mindre utsläpp av växthusgaser till 2020. Nu är det dags att blicka längre fram och mot 2030. Då gäller motsvarande tal 40% effektivare energianvändning, 45% förnybar energi och 55% minskade utsläpp av växthusgaser. Det var konklusionen av ett seminarium om Europas möjligheter till omställning för en tid sedan.

Vi talar, precis som för målen till 2020, om LÖNSAMMA åtgärder som betalar för sig själva, ger ekonomin större motståndskraft mot överraskningar i priser och bränsletillgång smat ändå pengar över i plånboken att skapa större och mera utbredd välfärd. I en liten sammanfattning utvecklar man lite mera i detalj hur delarna hänger ihop. Även att målen om effektivisering och förnybar energi påverkar varandra (antytt i bild nedan).

Nu vet vi ju att det finns de som säger att det räcker med ett mål och det är utsläppen av växthusgaser. Det är antagligen samma människor som bara kollar Finnkampen på text-TV för att se vilket land som fick högst sammanlagda poäng. Och som om man tog med dem till tävlingarna skulle bli mycket förvånade att man tävlade i olika grenar. Och ännu mer förvånade att hopparna i stav och höjd hade fått ribbor att hoppa över. Dessutom att ribborna låg på olika höjd!

image

Kommentarer:

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv