Mälardrottningen abdikerar från ledarskapet!

lördag, den 28 mars, har proklamerats “Earth Hour” mellan 20.30 och 21.30. Alla uppmanas släcka ljus och ägna en stund åt att fundera och diskutera hur vi använder energi. Kanske prata om hur mycket vi använder - vad som är nödvändigt - vad man kan göra de andra 8759 timmarna av året.

En symbolhandling - javisst! Som så många andra i vårt liv och som kan behövas för att tänka efter. Kyrkorna är fulla på första advent - är alla där verkligen troende? Många tar en extra promenad och sjunger Internationalen den 1 Maj - är alla verkligen revolutionärer? Det är tradition säger ni! Javisst, men också symbolhandlingar som markerar att vi bryr oss om vissa saker.

Stockholms stad har i många år gett blanka tusan i alla sådana manifestationer för miljön. Bilfri dag är ett exempel, Earth Hour är ett annat. Miljöborgarrådet vill ställa “Earth Day” i motsats till verkligt miljöarbete.

Men Stockholm har också ansökt om, och blivit utsedd, till Europas Miljöhuvudstad 2010! Av en sådan borde man kunna vänta sig ledarskap vilket även innefattar symbolhandlingar för att visa andra att man bryr sig. Och att använda visningstillfället att rikta uppmärksamheten på det “verkliga miljöarbetet”.

Många företag tar denna chans. MTG t.ex. låter radion tystna en timme för att manifestera sin miljöinställning. Hilton Hotel är ett annat och det finns flera exempel. T.o.m. FourFact AB i all sin obetydlighet!

Lyckligtvis har Kungen en annan uppfattning än Mälardrottningen och skall, sägs det, släcka på slottet. Gör gemensam sak med kungahuset och anmäl dig här!!

Kommentarer:

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv