Pekbok om effektivisering.

IEA publicerar en mängd material som är till nytta för att forma en energieffektiv framtid. Men i ett sort flöde så måste det förr eller senare komma något som inte håller måttet. Det har hänt nu med en handbok kallad Energy Efficiency Governance Bakom verket förefaller finnas solitt material samlat från all världens hörn, men när det skall framställas sker det i vad man kallar en handboksform som är full av förnumstigheter för läsaren. Man kommer att tänka på pekböcker eller “lilla Totte”-serien från förra seklet.

I några tabeller finns en antydan till analys och det finns bra länkar till exempel på olika aspekter för den som vill snickra sin egen policy, strategi eller regelverk. Men det behövs ett visst tålamod för att inte fastna i plattityderna. Som t.ex. denna om hur man involverar energiföretagen i effektiviseringsarbetet:

Avoid complexity and simplify procedures whenever possible: It is important to avoid unnecessary complexity, overlap and duplication with rules and procedures whenever possible. These should also be appropriate to the nature and value of the programmes.

Hur var det man sade i Lorry? - Tänkte inte på det!

Kommentarer:

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv