Smartheten smyger sig på

Som ni säkert märkt ställs det höga förväntningar på smarta nät och smarta mätare. Ofta utan att någon bryr sig riktigt om att förklara på vilket sätt jag som konsument skall ta steget från (ja det är väl) dum till smart. Varför skall jag göra det? What is in it for me? De timmätare som man håller på att rulla ut i Sverige framställs ibland som smarta utan att någon förklarar hur.

Men smartheten kanske kommer smygande när vi får tillgång till grejor som gör det möjligt för mig att bättre utnyttja energin i hemmet och på arbetsplatsen. Som till exempel de här eluttagen, Modlet, i USA. Man kan programmera dem från sin dator så att de passar ens egna behov.

På arbetsplatser kan de nog bli mera betydelsefulla än i hemmiljö, vilket man har erfarenhet av over there. Personalen börjar fundera över varför det används så mycket energi när de inte arbetar och börjar tävla med varandra i att bli effektivare (smartare). 

Det finns näraliggande produkter i Sverige och man kan plocka ihop ett litet kit på Clas Ohlson men det är inte lika sofistikerat och framför allt inte lika instruktivt. Sedan infinner sig också tanken om inte detta vore något för svenska energiföretag att erbjuda sina kunder. Om man inte vore så benhårt emot vita certifikat eller känner motvilja till kundernas elsparandetongue rolleye

Kommentarer:

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv