Storbritannien på ny kurs?

Det Brittiska valet tycks bli annorlunda genom att Liberaldemokraterna opinionsmässigt blivit lika stora som sina gamla rivaler Tories och Labour. Håller tendensen kan man få ett helt nytt inslag i Storbritanniens politik nämligen en koalition för regeringsmakten. Frågan är vad det betyder för energi- och miljöpolitiken. Lyssnar man på valdebatterna mellan de tre (den sista kommer på torsdag) så hörs ordet “green” förhållandevis ofta. Men hur skall det tolkas?

The Guardian har en site där man kan finna de olika partiernas ställningstaganden med ingång från en interaktiv räknare där man själv kan se vad olika insatser innebär för landet som helhet. Ett initiativ som något svenskt media borde imitera inför höstens val.

Liberaldemokraterna har lanserat ett program för massiv satsning på vind och effektivisering. Ett program som också tar avstånd från vidare satsning på kärnkraft.
De konservativa, Tories, har tidigare överraskat genom att föreslå stora satsningar på förnybar energi genom inmatningstariffer (feed-in tariffs).

Kommentarer:

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv