Visa hur!

Nicholas Stern tar i sin bok “Why are we waiting” upp frågan om att man (läs “vi”) måste visa hur ett klimatvänligt samhälle dels behövs som svar på ett mycket tydligt hot, dels hur det skall realiseras. I sin argumentation visar han bland annat en spännande figur om hur en ny industriell våg håller på att etableras (se bild nedan). Det är i Cleantech som framtiden ligger. Detta visar Stern i boken och i ett fördrag för IMF.

Men han tar också upp behovet att “översätta” alla de fakta som redovisas om klimatriskerna till ett språk som vanliga människor (inklusive politiker) kan förstå. Och visst har han rätt men hans egen faktaspäckade text går bara halva vägen i det avseendet. Den senaste IPCC-rapporten visade att kostnaden för att rädda klimatet var som högst mycket mycket liten. Men att det motsvarar cirka 216 SEK per svensk och år får man räkna ut själv!

Vi behöver hjälpa till med sådana beräkningar. Kolla kapitel 1 i Sterns bok så hittar Du underlag!

image

Kommentarer:

Hej Hans!
Följer din blogg! Beundrar ditt flit och dina insikter! Nu! Apropå lättillgänglig information om klimatfrågan! Ett tips! Följ infokampanjen Climate for life! Och sprid gärna denna rekommendation! Kampanjen finner du på antingen facebook.com/climateforlife2C eller http://www.climateforlife.se

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv