2009 ett förlorat år

för den förnybara energin. Investeringarna globalt sjunker mellan 25 och 40 %. Ljuspunkten är att man redan sett vändningen och räknar med en återhämtning 2010.

Lite märkligt får man väl ändå säga att det är !? Alla vet om att dessa investeringar är nödvändiga , många har sett och sagt att den pågående ekonomiska krisen är ett perfekt läge för en “green new deal” och många har häcklar bilindusrtrin för att den inte tidigare såg att marknaden behövde andra produkter än de gamla. Men trots all denna vetskap blir den inte omsatt i praktisk handling. Är det finansministrarna som är skyldiga?

Domens dag är nära

Tisdagen den 28 november händer det! Näringsutskottet (ITRE) i EU-Parlamentet skall rösta om effektiviseringsdirektivet. Efter att ha gått igenom flera stormar, särskilt när ITRE-rapportören Gierek blandade ihop alla korten rejält, kan det landa hyfsat rätt ändå framgår det av Euractives artikel:

The new set of amendments indeed bears little similarity to Gierek’s previous drafts, as they now include a full 40% efficiency target, as well as binding national targets. Article 7 of the directive, which governs annual energy saving obligations on energy sales, is also beefed up in terms of obligations and timeframe.

Men sedan vet vi inte om de olika partigrupperna kan hålla ordning på allt. Bedömningar från dem som vet säger att det blir tight

image

Läs mer

Månadsindelade arkiv