Är effektivisering för svårt att begripa?

IEA har en verksamhet kallad “Sustainable Buildings Centre” där man hittar en hel del nyttig information bland annat om publikationer och om energilagstiftning i olika länder.

Nyligen berättade de också om att de av några kollegor uppfattas som energivärldens Hippies! Det kan man väl leva med. Hippies var snälla och ville väl, men det som förvånar är resonemanget om alternativet.

“Let’s imagine for one second that you could save energy, wouldn’t this mean less energy traded on the market? What would be traded instead?”

Personen som ställde frågan skulle kunna läsa deras egen WEO 2012, men blotta tanken på att meningen med energisystemet skulle vara att sälja energimängder och inte att skapa nytta (ljur, kraft, värme) tyder på att några av våra kollegor har - tja, svårt att begripa!

Davos är inte bara “fat cats”

Det spekuleras varför Trump åker till mötet i Davos och tar med sig en delegation på 1500 personer. Den mest troliga förklaringen är att han hört att det finns gott om miljardärer på plats och att han tror att det ett möte där de vettlöst rika (fat cats) jämför hur rika de är.

Lyckligtvis det (inte det enda) de gör. Varje år presenteras några riktigt intressanta rapporter varav några handlar om energi och miljö. Euractiv berättar om att några av de ledande storföretagen väljer att visa upp att de satsar på uthållig energi “Multinationals line up to claim 100% green power label

Den baseras på en rapport från RE100 där man visar att allt fler företag gör sådana satsningar och (viktigast) vilka tankar de har bakom sina åtgärder. Intressant att se hur olika sektorer framskrider (se bild nedan).

Kan man hoppas på att till nästa Davosmöte någon presenterar 100+ rapporten där man också tar med dessa företags satsningar på effektvisering, dvs PLUS!? cheese

Läs mer

Månadsindelade arkiv