Blinkar jätten?

Kina skrinlägger sina kärnkraftplaner till förmån för förnybar energi sades det i media häromdagen. Och sant är att kinesiska media gjorde nyhet av att de skulle satsa mer på solenergi som en följd av händelserna i Japan. Enligt China Daily, den engelskspråkiga husbondens röst, så föreslogs att man skulle fördubbla solenergivolymen och hålla tillbaka (inte upphöra med) utbyggnaden av kärnkraft.

Nu, en månad senare och inför toppmötet med USA, säger man, i en sorts jämförande betraktelse mellan länderna, att man skall satsa på “clean energy” och att:

Wind and solar energy are largely influenced by the environment, and are not reliable. Nuclear energy is considered the most stable energy supply, but its usage has recently been questioned after the radiation leak at the Fukushima nuclear plant in Japan.

Under tiden har ovanligt många artiklar i China Daily handlat om att kärnkraft har nackdelar.

Kina brukar gå på utan alltför många sidoblickar, men visst verkar det som om jätten blinkade!?

Är blockchain något reellt eller bara ett magiskt ord?

I det som vi kallar DSM University har det nu under 4 års lopp producerats nästan 40 webinarier med material som finns inspelat och kan laddas ned med tillhörande publikationer och bilder. Ganska mycket kommer från svenska källor. Kolla gärna!

Men när man går igenom statistiken så finn det ett webinarium som slår alla rekord. Särskilt i nedladdningar och det är det som kallas “Peer-to-peer energy trading using blockchains ”.

Alla andra titlar laddas ned i sakta mak med en typisk ökning av 10-15% per halvår. Men inte det som handlar om blockchain där är vi nu uppe i över 500%! Det är klart att det är kul att ha hittat en vinnare men tanken att det kanske bara är en dagslända trycker på?!


Läs mer

Månadsindelade arkiv