Kommer Du ihåg år 1017?

Det var ju året med kungabröllop! Knut den store blev kung av England och gifte sig med Emma av Normandie. Värt att minnas eller hur? Nyheten spreds av härolder och andra kringresande. Runstenen med informationen höggs i extraupplagor.

Om författarna till en debattartikel i Ny Teknik där de propagerar för “Förnybar Kärnkraft” (!!) blir det nödvändigt att ha ett aktivt 1000-årsperspektiv på det som vi gör idag. Och det är ju en klar förbättring menar författarna. Deras förslag innebär nämligen (menar de) en radikal förbättring ifråga om kärnkraftavfallet. Istället för att vara ett problem i 100000 år behöver vi bara bekymra oss över de närmaste 1000 åren! En klar lättnad!

Och i dessa tider kan man inte förvånas över vare sig uttrycket “Clean Coal” eller “Förnybar kärnkraft”. Det står nog inte på länge förrän DN tagit det till sig. smile

Domens dag är nära

Tisdagen den 28 november händer det! Näringsutskottet (ITRE) i EU-Parlamentet skall rösta om effektiviseringsdirektivet. Efter att ha gått igenom flera stormar, särskilt när ITRE-rapportören Gierek blandade ihop alla korten rejält, kan det landa hyfsat rätt ändå framgår det av Euractives artikel:

The new set of amendments indeed bears little similarity to Gierek’s previous drafts, as they now include a full 40% efficiency target, as well as binding national targets. Article 7 of the directive, which governs annual energy saving obligations on energy sales, is also beefed up in terms of obligations and timeframe.

Men sedan vet vi inte om de olika partigrupperna kan hålla ordning på allt. Bedömningar från dem som vet säger att det blir tight

image

Läs mer

Månadsindelade arkiv