Lokala miljöstyrelser

Frankrike berömmer sig nu med att vara en av de ledande nationerna i världen på miljö- och klimatområdet. Häromdagen lanserade de en rad initiativ inkluderande ett som avser att få mera lokalt och regionalt engagemang. Bl.a. regionala miljöstyrelser.

Skall bli intressant att se hur det kommer att fungera. Fransk kommunalpolitik är definitivt mera livaktig än svensk, men inte säkert mera effektiv.

Är blockchain något reellt eller bara ett magiskt ord?

I det som vi kallar DSM University har det nu under 4 års lopp producerats nästan 40 webinarier med material som finns inspelat och kan laddas ned med tillhörande publikationer och bilder. Ganska mycket kommer från svenska källor. Kolla gärna!

Men när man går igenom statistiken så finn det ett webinarium som slår alla rekord. Särskilt i nedladdningar och det är det som kallas “Peer-to-peer energy trading using blockchains ”.

Alla andra titlar laddas ned i sakta mak med en typisk ökning av 10-15% per halvår. Men inte det som handlar om blockchain där är vi nu uppe i över 500%! Det är klart att det är kul att ha hittat en vinnare men tanken att det kanske bara är en dagslända trycker på?!


Läs mer

Månadsindelade arkiv