Oenighet i Norge?

En rapport om Norges möjligheter att minska utsläppen av växthusgaser till 2020 sägs ha orsakat statsministerns ilska. Rapporten säger att man kan minska utsläppen nästan 30% under nivån för 1990 men att det kommer att kosta på, upp till motsvarande 75? per ton CO2. Orsaken till ilskan är svår att förstå (och kanske ryktet ljuger). Statsministern har lanserat ett mål på 30% till 2020 och har antytt att det kommer att innebära koldioxidneutralitet genom att utnyttja de s.k. flexibla mekanismerna. Och det verkar ju troligt med de prisnivåer rapporten anger.

image

Davos är inte bara “fat cats”

Det spekuleras varför Trump åker till mötet i Davos och tar med sig en delegation på 1500 personer. Den mest troliga förklaringen är att han hört att det finns gott om miljardärer på plats och att han tror att det ett möte där de vettlöst rika (fat cats) jämför hur rika de är.

Lyckligtvis det (inte det enda) de gör. Varje år presenteras några riktigt intressanta rapporter varav några handlar om energi och miljö. Euractiv berättar om att några av de ledande storföretagen väljer att visa upp att de satsar på uthållig energi “Multinationals line up to claim 100% green power label

Den baseras på en rapport från RE100 där man visar att allt fler företag gör sådana satsningar och (viktigast) vilka tankar de har bakom sina åtgärder. Intressant att se hur olika sektorer framskrider (se bild nedan).

Kan man hoppas på att till nästa Davosmöte någon presenterar 100+ rapporten där man också tar med dessa företags satsningar på effektvisering, dvs PLUS!? cheese

Läs mer

Månadsindelade arkiv