Vad gör Du på nationaldagen 2011?

Ett förslag är att Du deltar i (och sänder din personal till) den mest prisvärda kompetensutveckling som finns när det gäller effektivare energianvändning! Den äger rum på franska Rivieran den 6-11 juni i eceee:s regi. Du (och de dina) kommer hem med nya kunskaper från effektiviseringens frontlinje i Europa och ett nytt starkare nätverk än Du kan få på något annat sätt eftersom Du träffat c:a 300 personer från hela världen (inte bara Europa).

Men visst kostar det på! Du kommer att vistas på samma plats som alla dessa andra effektiviseringsnördar i fem dagar och exponeras (d.v.s. ha möjlighet tll att vara med i) för presentationer och diskussioner hela tiden. Och kostnaden? Beroende på hur Du vill bo, mellan 11000 och 15000 SEK för konferens, boende och alla måltider i fem dagar (!) plus resa (c:a 1500 SEK till Nizza om Dú beställer nu).

Indien Àr inte ett U-land utan en föregÄngare

Saurabh Kumar som Àr chef för vÀrldens största energitjÀnsteföretag EESL berÀttar i en artikel om deras aktiviteter och att de hÄller pÄ att expandera till bland annat Storbritannien. LÀs (och lÀr)!

Deras hitintills största framgĂ„ng Ă€r expansionen pĂ„ LED-marknaden vilket resulterat i lĂ€gre priser (med 90%!) och bĂ€ttre prestanda ifrĂ„ga om bĂ„de tekniskt utbyte och kvalitet. De Ă€r pĂ„ vĂ€g med elfordon, solceller, byggnadsrenovering och affĂ€rsmodeller (Pay-as-you save). ReflexmĂ€ssigt sĂ€ger mĂ„nga att “ja-ja” det Ă€r Indien dĂ€r har de andra (lĂ€gre) krav. LĂ€s igen och se att skillnaderna finns inte ens i det avseendet!

Det svÄraste Àr att förstÄ det Indiska systemet att rÀkna. Vad betyder t.ex.:

A World Bank study has assessed the untapped potential of energy efficiency market at Rs.1.5 lakh crore.

1 Lakh= 100 000 och 1 Crore=10 millioner men vad blir Rs.1.5 lakh crore i kronor?? smirk

Läs mer

Månadsindelade arkiv