Vad talade man inte om i Davos?

Gissa!!

World Economic Forum har nyligen haft möte och många både formella och informella ledare var på plats. Och det saknar nog inte betydelse att männsikor som fattar stora beslut och som påverkar allas vår vardag möts och utbyter synpunkter, t.ex. på energifrågor Men vad talar de inte om? Effektivare energianvändning tycks ha varit ständigt frånvarande från agendan de senaste åren!

Lite konstigt för en organisation som har som devis “Committed to improving the state of the World”. Och i all synnerhet när så mycket fagert tal hörts av världens ledare under 2005 om hur enormt viktig effektiviseringen är. Men visst är det avslöjande!

En luftig Norgehistoria eller visionärt nytänkande?

Skall Norskt inrikesflyg i framtiden baseras på el “Norway aims for all short-haul flights 100% electric by 2040”?

Det finns substans bakom historien och den norska luftfartsmyndigheten har tagit några inledande steg och beställt ett prototypplan från Slovenien.

IFL Science (I fucking love Science) som ägnar sog åt att skriva populärvetenskapligt är inte helt säkra på att det kan funka och skriver “Electric Aircraft – The Future Of Aviation Or Just Wishful Thinking?

Men idag när alla tidningar luftar sin klimatångest och riktar den särskilt mot flygresorna kan detta vara något att ägna en eller ett par tankar. Inte minst för Sverige som nu rott hem en batterifabrik och som har traditioner inom flygindustrin. Glöm inte att SAS på norska tolkas som “Svenskt Allt Sammen”!  smile

Läs mer

Månadsindelade arkiv