Från Atom-Saulus till Förnybarhets-Paulus?

“Mr Kärnkraft blir EU-kommissionär” skriver Euractiv i en artikel om Günther Oettinger, d.v.s. den tyske politiker från Baden Würtenberg som nominerats till ny kommissionär efter Andris Piebalgs.

Oettingers politiska motståndare, de gröna, i hemstaten pekar på att han dock har uttalat sig mera politiskt korrekt genom att säga sig vilja ha mer energisparande, mera effektivisering och mera förnybar energi, men att han i praktiken inte gjort mycket åt dessa frågor. Ytterligare andra är mera tydliga med att påpeka Oettingers nära relation till hemstatens eget kraftföretag, EnBW, och deras kärnkraftsengagemang.

En annan röst från de gröna uttalar sig för Euractiv som rubriken säger. Låt oss först se om Oettinger är beredd till omvändelse från Atom-Saulus till Förnybarhets-Paulus. Det blir vi kanske varse i parlamentets utfrågning i januari. Det är först när han godkänns där som han blir kommissionär. I den förra kommissionen föll den nominerade Ungerske kandidaten igenom efter utfrågningarna.

Kommentarer:

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv