Internationellt >< Amerikanskt

I slutet av 2012 blev det uppenbart för fler amerikaner att klimatfrågan är en realitet. Det var stormen Sandy och att media i större utsträckning rapporterar om den globala uppvärmningen utan att falla ned i den vanliga gropen “å ena sidan - å andra sidan”. Business week var väldigt tydlig (It’s global warming - stupid) och Huffington Post mera grundlig.

Så det är inte underligt att se att Barack Obama överväger initiativ på området och att han förbereder ett toppmöte i frågan. Men om det blir som tidigare så lanseras ett antal nya projekt som svävar fritt från all pågående etablerad internationell aktivitet.

Visst är det bra att något görs och att stora länder vill vara med men det är inte bra när det leder till duplicering och Jenka-projekt (två hopp fram och ett tillbaka). I USA vill man gärna tro att internationellt=amerikanskt. Och tyvärr så hänger många andra länder (ja även Sverige) med eftersom de amerikanska initiativen brukar få beteckningen “High level”. Vem vill inte umgås med Obama?

Kommentarer:

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv