Med huvudet djupt i (tjär)sanden

Financial Times, FT, ger råd till EU om hur man skall hantera energifrågor inför framtiden. En veritabel katalog över vanföreställningar, som delas troligen främst inom de kretsar som styr världens öden via börsspekulationer. Eller bland dem som önskar att de vore sådana.

Det är några saker som framträder i artikeln; Effektivisering nämns inte, förnybar energi är för dyr, industrin flyr om kostnaderna stiger och man bör investera i skiffergas. Framställningen kröns med:

The European Commission has suggested a 40 per cent cut from 1990 levels, which looks sensible only if other leading emitters such as China and the US also commit to limits. The EU creates only 11 per cent of the world’s greenhouse gas emissions.

En logik som väl är jämförbar med att säga att om grannen snattar i butiken så kan jag också göra det - åtminstone lite grann.

Att leda med exempel eller att ta initiativ och tjäna på att vara föregångare gäller inte i FTs värld. Något som bör överraska till exempel Dansk vindindustri.

En pikant detalj är att om man slinker med muspekaren ut i högermarginalen så kommer det upp en stor reklamruta för oljebolaget Chevron där man månar om Europas industri! Hur kan det komma sig?

Ett gott tips är därför att glida ner med muspekaren och hitta ett motinlägg som är mycket mera informerat om realiteter.

 

 

Kommentarer:

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv