Offer eller förövare?  Barroso tappar de 20 procenten igen!

Vi har tidigare haft anledning att undra var de 20% effektivisering som ingick i EU:s plan (20-20-20 till 2020) tog vägen. Barroso tappade dem någonstans mellan en konferens i London och kontoret i Bryssel.

För någon vecka sedan verkade de vara på väg att återfinnas och nu som bindande mål i en ny handlingsplan för effektivisering. Målet skulle vara inte bara effektivisering utan också i det uttalade syftet att skapa nya jobb inom hela EU. Planen är i och för sig inte officiell utan ett utkast som “läckt” ut.

Nu ryktas det att man från Barrosos sida vill blockera effektiviseringsmålet för att ett genomförande av åtgärderna både för effektivisering och förnybar energi skulle minska priserna på koldioxid i det Europeiska handelssystemet ETS. Det bästa och det goda hamnar i konflikt!

Från att ha varit ett fall för hittegodsavdelningen eller Hercule Poirot att finna de tappade 20 procenten så verkar det bli ett fall för CSI att finna en gärningsman. Och misstankarna går rakt till toppen av organisationen!

 

Kommentarer:

Namn:

Email:

Plats:

URL:

Smileys

Kom ihåg min personliga information

Varsko mig om uppföljande kommentarer?

Skriv in det ord du ser nedan:


Månadsindelade arkiv